018_mail_envelopepaginationArrowphonesearch

Menu

Výstava Renáty Fučíkové

4. B na výstavě a v knihovně

V Galerii Ladislava Sutnara probíhá výstava ilustrátorky Renáty Fučíkové. Její tvorba je zaměřena převážně na ilustrace dětských knih, nebo autorské obrázkové knihy, jejichž tématem bývají historické osobnosti. Renáta Fučíková spolupracuje s českými i zahraničními nakladatelstvími, pravidelně vystavuje doma i v zahraničí a je držitelkou mnoha národních i mezinárodních ocenění.  Mezi její nejvýznamnější autorské tituly, které doprovodila výpravnými ilustracemi, patří Historie Evropy – Obrazové putování, série životopisných knih Karel IV., T. G. Masaryk, J. A. Komenský, Antonín Dvořák, Ludmila a Václav, Hus a Chelčický a kniha 189 příběhů města a lidí Praha v srdci. Ilustrovala též knihy Václava Cílka, Aleny Ježkové, Josefa Krčka a mnoha dalších autorů. Ilustrace Renáty Fučíkové vycházejí i v zahraničních publikacích, například ve Francii, v Německu, v Jižní Koreji, v Polsku či v USA.

V pondělí 30. ledna jsme využili nabídky Galerie na komentovanou prohlídku s paní Fučíkovou. Autorka nás seznámila s ilustracemi svých knih doplněné o řadu historických zajímavostí, o kterých nám velmi poutavě vyprávěla.

Poté jsme přešli do knihovny v ulici Bedřicha Smetany. Paní knihovnice tematicky navázaly na výstavu, připravily pro děti řadu knih paní Fučíkové. Knihy si děti mohly prohlédnout nebo se do nich začíst. Následoval krátký kvíz zaměřený na další dětské ilustrátory.

 

Město Plzeň

26. základní škola Plzeň
Skupova 22
301 00 Plzeň

378 028 631
606 027 587