018_mail_envelopepaginationArrowphonesearch

Menu

Z lavic až na zimák

Fandíme hokeji - 4. B, 5. B a 7. A

V druhém ročníku speciální akce s názvem „Z lavic až na zimák“ zaměřené na studenty středních a základních škol přivítali Akademici Plzeň (studenti plzeňských vyskokých škol) v rámci Evropské univerzitní hokejové ligy na svém stadionu nováčka z UNIPO Warriors Prešov. 

Utkání proběhlo v úterý 7. února 2017 od 10.00. Čas utkání však nebyl to hlavní, co bylo odlišné oproti klasickým domácím utkáním – to totiž byly dresy, ve kterých Akademici nastoupili. Jako jediný univerzitní tým v Čechách se totiž zapojili do projektu Legenda pomáhá, který má za cíl spojit 3 nejvyšší hokejové soutěže v Česku a z výtěžku následné dražby unikátních dresů podpořit Nadační fond Ivana Hlinky, který podporuje bývalé hráče v těžké životní situaci.

Žáci 4. B, 5. B a 7. A byli u toho!

Utkání začalo přivítáním týmů a zahráním obou státních hymen. Poté následovalo dramatické utkání. Atmosféra byla báječná, všechny děti fandily, co to šlo :-) První dvě třetiny byly dost vyrovnané. Nejdramatičtější i divácky nejatraktivnější byla poslední třetina, která rozhodla. Datum utkání jako by předpovídal i jeho výsledek - to skončilo ve prospěch domácích Akademiků 7:2.

Těšíme se na další ročník :-)

Město Plzeň

26. základní škola Plzeň
Skupova 22
301 00 Plzeň

378 028 631
606 027 587