Jídlo pod mikroskopem aneb naše pohledy zblízka - do nitra buňky.
O složení potravin máme představu ze seznamů na obalech. Z doporučení výživových specialistů víme, kde najdeme škrob, kde tuk a kde cukr, ale viděli jste někdy tyto složky pod mikroskopem? Víte, co dodává červenému rajčeti, žluté paprice nebo zelenému salátu jejich typickou barvu? To vše jsme sledovali velmi zblízka.
Virtuální realita
V první části byl žákům představem portál Mozaikeducation, který shromažďuje a poskytuje množství interaktivních a multimediálních materiálů. Žáci si sami zkusili najít a zobrazit si jeden z nepřeberného množství 3D modelů napříč všemi obory. Ve druhé části žáci pracovali se sférickými fotografiemi a videi. Zároveň si vyzkoušeli nejjednodušší zprostředkování virtuální reality za pomoci pasivních VR brýlí a telefonu. Na závěr si žáci vyzkoušeli sofistikovanou VR zprostředkovanou pomocí HTC Vive 2 PRO.