018_mail_envelopepaginationArrowphonesearch

Menu

KONVERZAČNÍ SOUTĚŽ V ANGLICKÉM JAZYCE

Ve středu 8. 2. 2017 se žáci 2. stupně zúčastnili školního kola konverzační soutěže v anglickém jazyce.

Soutěžilo se ve dvou kategoriích. Do první kategorie byli zařazeni žáci 6. a 7. tříd, do druhé kategorie žáci 8. a 9. tříd. Soutěžící plnili ústní a písemnou část. Konverzační část soutěže byla zahájena krátkým rozhovorem, během kterého se soutěžící představili členům poroty, následně hovořili na vybrané téma. Porota hodnotila jazykovou pohotovost a kreativitu, bohatost slovní zásoby, výslovnost a gramatickou správnost. Písemná část obsahovala poslech s porozuměním.

Všichni soutěžící předvedli vynikající výkony, porota tak měla velmi těžkou práci rozhodnout, kdo se umístí na stupních vítězů. Nakonec členové poroty umístili v 1. kategorii na nejvyšší stupínek Adélu Šamajovou ze 7.A, na 2. místo Moniku Švajcrovou ze 6.B a na 3. místo Ondřeje Kauckého ze 7.A.

Ve 2. kategorii se umístila na 1. místě Magdaléna Korelusová z 9.A, na 2. místě Lukáš Hošek z 8.B a na 3. místě Anežka Hajšmanová z 9.B.

Soutěžící obdrželi ceny od nakladatelství Oxford University Press, z Centra Robotiky a „fidorkové“ medaile.

Všem zúčastněným gratulujeme a děkujeme za výborné výkony, přejeme hodně úspěchů v dalším studiu anglického jazyka a vítězům obou kategorií držíme palce v okresním kole, do kterého postupují a které se koná ve středu 22.2. 2017.

Členové poroty: Eva Seidlová, Marie Holečková, Lada Borárošová

Město Plzeň

26. základní škola Plzeň
Skupova 22
301 00 Plzeň

378 028 631
606 027 587