018_mail_envelopepaginationArrowphonesearch

Menu

SUPERSIZE ME

Už jste si nikdy objednali v restauraci rychlého občerstvení velikost SUPERSIZE? Co by se stalo s vaším tělem, kdybyste nepozřeli nic jiného než stravu z rychlého občerstvení po dobu celého měsíce?

 

 

Žáci 8. ročníku zhlédli v anglickém jazyce americký edukativní film SUPERSIZE ME. Filmař Morgan Spurlock se vydá na nejriskantnější pouť jeho života. A jaká jsou pravidla? Třicet dní nesmí jíst nic jiného, než co je v nabídce McDonalds, v tomto řetězci se musí stravovat třikrát denně, musí si objednat vše v nabídce alespoň jednou a musí si dát XXL menu, pokud je k tomu vyzván. Tedy velikost SUPERSIZE.

Při sledování filmu žáci také plnili úkoly související s daným tématem. Například zjistili, že v USA (ale i v dalších anglosaských zemích) si nekoupí nápoj v litrech či mililitrech, ale v tekuté unci či v galonech. Převedli tedy tyto imperiální jednotky objemu do metrického systému a zjistili, že nejmenší nápojový kalíšek s názvem KIDDY (DĚTSKÝ) má 0,4 ml a největší americký fast food kalíšek SUPERSIZE0,5 galonu, což je skoro 2l.

Poté si žáci ze snídaňové nabídky v McDonaldu vybrali to, na co měli chuť a spočítali, jak dlouho by museli chodit, aby spálili energii z vybraného snídaňového „meníčka“. Někteří žáci by chodili až 7 hodin!

Po zhlédnutí filmu a splnění všech aktivit si každý žák vytvořil vlastní prezentaci o filmu SUPERSIZE ME, zaznamenal do ní informace, které byly nové, zajímavé či ho překvapily a následně ji prezentoval celé třídě.

Ukázka filmu zde: https://www.youtube.com/watch?v=J_YtSB1uCx8

Soubory ke stažení

Město Plzeň

26. základní škola Plzeň
Skupova 22
301 00 Plzeň

378 028 631
606 027 587