018_mail_envelopepaginationArrowphonesearch

Menu

Turistický kurz 9. ročníků

Od pondělí 30. 5. do středy 1. 6. proběhl turistický kurz 9. ročníků v malebné krajině Jihočeského kraje, a to konkrétně při soutoku Otavy a Vltavy.

Od pondělí 30. 5. do středy 1. 6. proběhl turistický kurz 9. ročníků v malebné krajině Jihočeského kraje, a to konkrétně při soutoku Otavy a Vltavy.

Po snesitelné cestě vlakem a poté autobusem, jsme konečně dorazili do malé vesničky jménem Štědronín. Hned po předání klíčů jsme vyrazili do chatek, kde bylo spoustu plísní a sem tam nějaký pavouk. Po vybalení a krátké obhlídce jsme vyrazili rovnou na oběd. Některé z nás sice trochu zklamal, ale i tak jsme si ho potom mohli vykompenzovat přítomným bufetem a večerním opékáním buřtů. Hned v pondělí jsme si udělali hezký výlet na hrad Zvíkov. Po něm jsme byli trochu unavení, a to jsme nevěděli, co nás čeká druhý den.

Druhý den jsme totiž vyrazili na celodenní výlet, během něhož jsme jednou špatně odbočili, ale i tak jsme úspěšně došli zase zpátky do místa určení. Večer z nás únava trochu opadla a dobrá nálada byla zpět. Došlo i na mnoho lumpáren, jako: hraní karet a kulečníku, skákání na trampolíně, mizení židlí a košťat, dokonce byla zubní pasta na klikách. Ale i přes únavu a bolavé nohy jsme si turistický kurz velmi užili. Moc děkujeme učitelům, kteří tam s námi byli, budeme na tuto událost rádi vzpomínat.

Za 9. B – N. Schmidová a L. Žižková a za 9. A – Z. Boudová a A. Cvalínová

 

 

Město Plzeň

26. základní škola Plzeň
Skupova 22
301 00 Plzeň

378 028 631
606 027 587