018_mail_envelopepaginationArrowphonesearch

Menu

Šesté ročníky na adaptačním kurzu v Úborsku u Janovic nad Úhlavou

V termínu od 17. 9. – 19. 9. 2018 (pondělí – středa) se šesté ročníky zúčastnily adaptačního kurzu („slučáku“) v malebném prostředí Pošumaví, konkrétně v areálu penzionu U Jandů, který vyrostl v obci Úborsko nedaleko Janovic nad Úhlavou.

Okamžitě všechny okouzlila atmosféra krásné přírody a klidu, které podhůří Šumavy nabízí, k čemuž výrazně napomohlo počasí babího léta a samotný přístup personálu penzionu.

Oba dva dny byly převážně věnovány různým aktivitám a činnostem, které měly především za úkol umožnit všem žákům zažít pocit sounáležitosti a spolupráce v sociální skupině, jež školní třída představuje. Žáci se mohli zapojit do aktivit, jako jsou například ostrovy, pavučina, pozdravy, tzv. důvěrovky, živá písmena či do tvorby třídního erbu a hymny. Do organizace většiny aktivit jsme byli zapojeni i my samotní učitelé za velkého přispění metodika prevence, jehož přítomnost byla velmi důležitá. Jsem přesvědčen o tom, že primární důvody, ke kterým je adaptační kurz určen, byly naplněny. Důkazem tomu byly pozitivní pocity a emoce, které bylo možné rozpoznat i pouhým pohledem na usměvavé tváře žáků, a to je tím hnacím motorem, proč takové akce mají čím dál tím větší prostor v rámci vzdělávacího procesu na naší škole.

Město Plzeň

26. základní škola Plzeň
Skupova 22
301 00 Plzeň

378 028 631
606 027 587